Imatge recollida pel "Mars Odyssey" per a l'elaboració del mapa de Mart (Foto: NASA)
Imatge recollida pel "Mars Odyssey" per a l'elaboració del mapa de Mart (Foto: NASA)
Pasadena, Califòrnia

La NASA configura el mapa més complet del planeta Mart a partir de 21.000 imatges

La càmera a bord de la nau espacial "Mars Odyssey" ha fet possible que la NASA hagi desenvolupat el mapa més precís del planeta vermell fins ara. Elaborat a partir de prop de 21.000 imatges recollides durant vuit anys per un sistema d'emissió d'imatges tèrmica (THEMIS), aquest mosaic permetrà als investigadors i al públic en general conèixer com és la superfície de Mart a tan sols 100 metres del terra. Amb diversos enfocaments, eliminacions de distorsions i barreges curoses, s'ha aconseguit fer "el millor mapa global de Mart fins ara", segons Philip Christensen, investigador principal de THEMIS.

Actualitzat
El nou mapa de Mart està penjat a internet, tot i que la millor versió per a investigadors està només disponible per als ordinadors més potents amb gran amplada de banda i capaços de manejar imatges en el rang de gigabytes.

Jeffrey Plaute, científic del projecte Odyssey, assegura que aquest mapa facilitarà enormement l'estudi del planeta vermell als investigadors, de manera que podran determinar propietats com "la composició mineral i la naturalesa física dels materials de la superfície."

La sonda "Mars Odyssey" de la NASA va ser enviada a l'espai l'abril del 2001 i va arribar al planeta a l'octubre del mateix any, tot i que les operacions científiques no es van iniciar fins al febrer del 2002.
Anar al contingut